Pengar, pengar, pengar..

Ikväll har jag suttit och skrivit en lista på familjens fasta kostnader (och en uppskattning på de rörliga), vilket tydligen var bra många fler än vad jag trodde – det är så mycket man (jag) inte tänker på. Dessutom så har i alla fall vi en del årliga fasta kostnader som inte syns på de månatliga kostnaderna men som ändå drar pengar lite då och då (t.ex. någon gång i kvartalet, i början på året osv.).

Förutom att det är ganska så bra att hålla koll på sin ekonomi så planerar vi också inför framtida byte av bostad. Dessutom vill jag veta lite mer exakt vad vi egentligen har kvar att röra oss med efter alla fasta kostnader. Aldrig någonsin har vi reflekterat över hur mycket vi egentligen handlar mat för, exempelvis. Eller nu ljög jag – när vi båda var studenter och bodde på varsitt håll så räknade vi lite mer på det. Nåväl, vi vet i alla fall inte hur det ser ut NU och det är väl det som är viktigast i nuläget liksom. Hehe. Rimligt.

Jag tror att vi verkligen kastar iväg pengar på diverse onödig skit när det kommer till mat och skräpmat. Typ chips, glass och godis. Nu ska det bli ändring på det! Förutom att vi vill bli nyttigare så lägger jag hellre de pengarna på annat, typ sparkontot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *