Vart ska vi bosätta oss?

Den eviga frågan. Sedan något år tillbaka har Isac och jag så smått börjat kika oss omkring för att hitta ett nytt boende – vilket tydligen är lättare sagt än gjort. Många fina lägenheter och hus har vi hittat men alltid har det varit något som inte stämt. Fel läge, fel tidpunkt, fel prislapp, för stort renoveringsprojekt osv. Ska vi någonsin hitta något som passar oss?

Dessutom så är det svårt att veta om vi ska mellanlanda i en lägenhet innan vi skaffar oss ett hus, eller om vi kanske ska skaffa ett “tillsvidarehus” och sedan fortsätta leta efter drömmen. Eller kommer vi ha världens tur och lyckas hitta drömmen med en gång tro? Klurigt! Och som grädden på moset måste vi ju bestämma oss för vart vi vill bo – vilket såklart varierar beroende på om vi ska satsa på lägenhet eller hus först. Om vi ska flytta till lägenhet så har vi några få ställen i stan som vi kan tänka oss att förflytta oss till. Ett tag var vi inne på att eventuellt hitta en annan lägenhet på Kämpegatan/Samnerödsvägen, men jag vill faktiskt bara härifrån. Helst igår.

Förstå mig rätt dock – vi har ett fantastiskt läge här och lägenheten är dessutom i toppskick, men jag vill byta miljö. Är trött på samma utsikt hela tiden och är trött på området i sig (som det egentligen inte är något fel på, men ja, jag vill helt enkelt ha ett miljöombyte).

Skulle vi däremot satsa på ett hus så är vi båda överens om att bo utanför stan (eventuellt lite modifierat om det rör sig om ett tillsvidarehus). Båda är uppvuxna på landet och båda har varit, och är, mycket nöjda med det. Nära havet är ett måste. Men vart? Vilket väderstreck? Bokenäs eller Ljungskile? Det finns väl nästan bara de hållen att välja på om vi vill bo vid havet i Uddevalla, eller har jag missat något?

Ljungskilehållet i all ära, men jag hade velat komma lite längre bort än så (eftersom jag är uppvuxen åt det hållet). Bokenäs i all ära, men jag har aldrig haft feeling för det området egentligen. Å andra sidan hade det inneburit “nytt område” för mig. Inte för Isac dock som ju är uppvuxen där, men han har inget emot att flytta “hemåt”. Men Bokenäs innebär måååånga och lååånga köer. Åhhhh så svårt! Suck.

Nåväl. Jag kanske skulle ta och sova lite på saken. Nattinatt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *