Husvisning!

Idag gjorde vi ännu ett besök i Furuhall för att kolla på ett visningshus från SmålandsVillan! Enligt beskrivning såg det ut såhär: “122 välplanerade kvadratmeter med egen barn- och vuxenavdelning, […] rymlig hall, stort och ljust kök, tre sovrum, två toaletter
och ett härligt vardagsrum” och det stämde väl mer och mindre, beroende på hur man ser det hehe. Känslor och pros/cons som dök upp i våra huvuden under visningen angående huset och området skrev vi ner efteråt och här nedan kan ni se hur vi tänkte.

På plussidan fann vi följande:
billigt, nytt och färdigställt gör det bekvämt och enkelt (billigt om man ej vill bygga med egna detaljer och enkelt för att man har en prisplan/tidsplan där man vet mer eller mindre exakt vad som kommer göras). Grovingång och två toaletter var ett stort plus. Köket var litet, men då det fanns gott om rum för matplats i vardagsrummet så vägdes det upp lite. Rummen var ej onödigt stora, utan lagom för ändamålet, och planlösningen var överlag bra. Enligt Isac så var det också toppen med öppet kök/hall/vardagsrum och stora fönster (jag vill dock ha det lite mysigare och inte alltför stora fönster – det får dock vara öppet och rymligt, men inte på just det sättet).

På minussidan tänkte vi såhär: dåligt med plats i köket (både storleksmässigt och förvaringsmässigt),
lite väl modernt (jag vill i alla fall ha en lite annan prägel än just
den modellen) och sen var huset för litet enligt våra önskemål (om vi räknar på att få plats med det vi redan har i lägenheten, sakerna i förrådet samt möblemang och förvaring för eventuella barn så kommer det ej hålla). Området kommer bli smällpackat med hus nära varandra och med insyn till/från alla grannar; vi har faktiskt mer privatliv på Kämpegatan eftersom vi bor ifred på sjunde våningen, motorvägen är för nära och ger ifrån sig ett tydligt ljud av trafik, havsutsikten finns ej eftersom när de fyra första husen längst fram smälls upp så försvinner utsikten i takt med dem, det blir ett långt projekt (inte huset i sig – men etapp tre som byggs nu innefattar tjugoåtta tomter, men i slutändan kommer det finnas ca 140 tomter på området) och husen ligger högt (så backen upp blir eventuellt jobbig på vintern).


På bilderna kan man tydligt se att havsutsikten från detta hus kommer försvinna på ett kick så fort det kommer slängas upp hus på alla de tomterna framför. Men visst lär det blir ett mysigt område, lite som Kurveröd kan jag tänka mig. Sådär trångt men mysigt (ville alltid bo på Kurveröd när jag var liten haha)! 🙂

Nåväl! Det var himla kul att titta i alla fall och mannen vi pratade med var riktigt trevlig!
Antagligen kommer vi komma tillbaka och kika på nästa visningshus, som då kommer vara ett hus med 1,5-plan (det vi tittade på idag var ett 1-planshus). Nu har jag och vi fått upp ögonen för detta med hus rejält haha 🙂 Jakten på det “perfekta” huset fortsätter dock alltså (jag vet att det är liten chans att hitta det där perfekta drömhuset, men man behöver ju inte nöja sig med vadsomhelst bara för det – det är ändå viktigt att jobba mot sina drömmar och mål).


Nu blir det plugg och sen planerande inför nyår! Puss på er!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *