This is what you came for

Sitter och dricker en varm kopp te i lugn och ro. Det är helt tyst hemma – ingen TV, ingen musik.. Inte ens Isac är hemma. Det är då man märker att klockan i köket verkligen tickar högt, haha.

Under dagarna som har gått har jag haft lite smått och gott för mig, typ som att jag har pluggat med Elin, besiktat bilen (där jag fick mig en liten reprimand – tur att mamma och pappa var med och kunde backa upp mig lite haha), pluggat lite till, börjat en ny kurs, hämtat ut böcker till nya kursen två gånger (inte nådigt så dyra och tunga de är), storhandlat mat och bara allmänt varit. Och juste ja – inte att förglömma är Elins och min resa till och från skolan i måndags då vi bokstavligen låg i 60km/h hela motorvägen och 10-30km/h på 70-vägarna. Vi körde förbi minst typ tio bilar som hade fastnat i snön osv. och på vägen hem så körde vi förbi SVT som tog lite foton på en långtradare som hade kört av vägen. Alltså det var verkligen kaaaaos! Man såg typ ingenting heller på väg till Trollis för det yrde snö såpass mycket att sikten näst intill var obefintlig. Som tur var gick det ju i alla fall bra för oss och det är vi glada för 🙂 Händelserika dagar, minst sagt!

Under besiktningen fick jag mig som sagt en liten reprimand av kvinnan som utförde kontrollen, men som tur var blev hon snällare när hon insåg att jag bara hade kört bilen dit åt ägaren och att jag alltså inte var ägaren själv.. 😉

Den nya kursen som vi har börjat med är en juridisk översiktskurs.
Mycket spännande! I kursbeskrivningen står det såhär:

Kursen syftar till att ge en översikt över juridiken i samhället med fokus på de normer, d.v.s. lagar och sedvänjor, som reglerar företagens relationer inbördes, med samhället, med organisationer och med enskilda individer. Tonvikten är lagd på de ekonomiska effekterna av de grundläggande rättsreglerna. Särskild vikt lägges vid avtalsrätt, köprätt och fastighetsrätt. Andra rättsområden som behandlas under kursen är associationsrätt, obligationsrätt/sakrätt, fordringsrätt (skuldebrev), ekonomisk familjerätt, arbetsrätt, skadeståndsrätt, säkerhetsrätt, konkurs/utsökningsrätt samt straff- och processrätt.

Åååh jag kan inte beskriva hur taggad jag är på att komma igång med den här kursen! Om det är något som jag brinner för så är det “rätt och fel”. Kanske borde jag skola om mig till jurist istället? Eller så får det åtminstone kanske bli en ekonomisk utbildning med djupare juridikinriktning..? Annars är ju psykologi galet intressant också (varför jag läste en superkul psykologikurs om trettio högskolepoäng under förrförra hösten). Nåja, vi får väl se vart livet tar mig 😉 Just nu ska jag i alla fall ringa mammi och sen blir det plugg och te för hela slanten! Pusspuss!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *