I rensartagen deluxe + glädjande sms!

Jodå mycket händer just nu och jag hinner i vanlig ordning aldrig blogga så mycket som jag vill (vilket hade varit mer eller mindre varje dag), och i vanlig ordning så kommer jag nu säga att jag hoppas att det blir ändring på det. Förhoppningsvis blir det faktiskt så för jag har lite förändringar på G i samarbete med en av mina kära bröder. Spännande!

Nåväl, de senaste veckorna har Isac och jag rensat så mycket bland våra grejer och jag är så sanslöst sjukt nöjd över det. Alltså jag har typ blivit beroende av rushen som jag får under och efter rensningen så nu vill jag rensa varje dag typ haha. Hur som haver så har vi rensat i förrådet, garderoben, “alltiallo”-lådan i sovrummet, skänken i vardagsrummet, städskåpet, plastskåpet, kylskåpet och frysen, samt gjort i ordning bland all alkohol och allt vårt te. Det är helt sjukt vad nice det är att känna den där känslan av att vi typ inte har massa skit liggandes! Vi gick ifrån förrådet med typ åtta stora svarta säckar med skräp som vi slängde, och vi skänkte två stora blåa ikea-plastkassar plus två vanliga plastkassar med massor med kläder som vi hade rensat ur garderoben till en klädinsamling som finns utanför där vi bor typ. Förutom att det känns bra att vi har rensat så känns det himla kul att någon/några andra kan få användning och nytta av våra kläder. Win win liksom!


Det som vi har kvar att rensa nu är
ljus, servett- och presentlådan i köket, alltiallo-lådan i hallen, våra pärmar och förrådet en gång till (just nu väntar vi på att svärmor ska rensa i vårt förråd för hon har massvis med grejer där som är hennes, och när hon är klar med det så ska vi göra i ordning och rensa igen bland resten av våra grejer). Plus att jag vill skriva en ny “receptbok” (jag har massa recept samlade i ett kollegieblock från typ tonåren så det är liksom dags att skriva rent det igen och föra över till ett nytt block) och så håller jag på att rensa i min gamla dator. Fy farao vad nice det är! Har fört över en massa bilder och grejer till min nyinköpta externa hårddisk så nu har jag inte mycket kvar på den gamla datorn. Ska också rensa bland bilderna på den externa hårddisken sen (för det är alldeles för många bilder och definitivt alldeles för många likadana bilder), men det får bli ett senare projekt. Jag är glad nog att den gamla datorn snart är tom, för den kommer falla ihop närsomhelst.

I alla fall – luften man andas i vår lägenhet känns så himla ren och fräsch nu! En massa med ångest är borta och en stor sten har släppt – bara på grund av att jag vet att massa skit är borta. Jag fattar inte ens varför man envisas med att spara på så mycket skit? Hur kan det bli så att man helt plötsligt vaknar upp en dag och ser att man har tusen kläder man aldrig använder? Eller typ hundra kvitton och papper som är flera år gamla? Eller bara allmänt allt krimskrams som man sparar på och tänker att “jomen den kommer nog till användning någon gång, typ när det är fullmåne på en tisdag och jag har rött hår – japp då kommer den vara bra att ha – bäst att spara på den”..? Så dumt.

Jaja, nu har vi alla fall rensat så himla mycket och jag är glad! Livet känns faktiskt mycket lättare att leva nu haha! Så mitt tips till er kära vänner är att rensa bland allt ni har och sedan luta er tillbaka och njuta! Kram på er <3

Förresten: på tal om att rensa och städa så kan jag tala om att Isac och jag var iväg till Uppsala för typ två veckor sen och städade och flyttade hem hans grejer igen, eftersom att han äntligen har lyckats komma in på Göteborgs universitet för att fortsätta sin utbildning där! Det är sååå löövely att vi kan starta på nytt och avsluta kapitlet i Uppsala med distans och allt vad det innebar. Vi har en bit kvar att jobba på men livet är redan så mycket lättare i och med detta! PUSS <3

Förresten igen: jag måste skryta lite om ett sms som Isac fick av sin hyresvärd i Uppsala efter att vi hade varit där och städat! Känns himla kul att få läsa något sådant 🙂

Så nu är detta inlägget äntligen färdigt och Malle ringer nu så dags att sluta haha! Ha det gott! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *