Rosor, choklad och djupa tankar..

Nancy Adams – Love

En försenad alla hjärtans dag- och för tidig namnsdagsbukett plus chokad som jag fick av gubben min igår! ♡


Ääälskar vit choklad.. och mjölkchoklad… och mörk choklad.. älskar alltså all choklad haha! 😉 Men vit choklad är något alldeles speciellt :*

Idag har jag inte hunnit plugga ens i närheten av vad jag behöver för att lyckas på tentan på lördag men jag har dock fått gjort en massa andra viktigheter så som lite ärenden och körlektion.

Alltså det här med livet och prioriteringar.. Vad är egentligen viktigt och vad är mindre viktigt? Vad är värt att stressa sönder för och vad är värt att ta i sin takt? Jag börjar faktiskt få lite kläm på det där nu kan jag känna. Faktiskt. Eller jag vet vad jag borde känna och prioritera, men jag har ändå svårt att acceptera att jag inte kan och inte borde ta tag i allt på en och samma gång. Jag har svårt att acceptera att jag inte är någon superwoman. Jag vill ju så gärna vara det. Hur som helst så har livet gett mig många erfarenheter och visdom på vägen (ja det låter som att jag är hundra år men jag har nog faktiskt varit med om lite mer och vuxit som person lite snabbare än många andra i min ålder pga. vissa omständigheter i mitt liv) och jag har sakta men säkert lärt mig vad som är mer och/eller mindre viktigt att leva efter, bry mig om och göra. Men det var ju det där med att lyssna på sig själv också. Det är en essentiell bit att inse, men det är också en betydande bit att faktiskt göra.

Så om det är något jag försöker göra nuförtiden så är det att inte bry mig för mycket om vad andra gör, tycker och säger. Det är jävligt svårt men det är värt att kämpa för att lära sig att strunta i. Att jämföra sig med andra är ett djävulskt påfund som bara förstör ens liv inifrån och ut. Alla har rätt till åsikter men ingens ord är en lag. Ingen ord är en regel. Det är självklart att man kan och kanske bör finna inspiration och guidning i andras tycke och liv, då att lära sig att se saker ur andras perspektiv är både nyttigt och viktigt, men det är en otroligt stor skillnad på att ta till sig och på att ta till sig.

En annan sak jag har lärt mig att det inte är någon idé att försöka få folk till att förstå, för långt i från alla kommer någonsin kunna göra det. Det är få personer som faktiskt kan relatera till allt eller ens något som man är med om och det är därmed alltså väldigt många fler personer som aldrig kommer att “godkänna” ens sätt och anledningar till att göra saker och ting. Men vet ni vad? Det spelar ingen roll. För så länge man själv vet vad man gör, varför och under vilka förhållanden så finns det ingen anledning i världen att beblanda in andras åsikter i det man gör. Ingen annan vet vad man själv går igenom. De som inte har vandrat i ens skor har inte heller rätt att döma. Och ju tidigare man inser det ju lyckligare blir man.

En liten tankeställare såhär på kvällskvisten. Att investera sin tid och
sitt liv i personer och situationer som är värda det. Att inte ödsla
bort energi på energitjuvar. Att gå sin egen väg – för man är i sin egna
unika sits i livet under olika förhållanden och bör därför anpassa allt
man gör utifrån det. Alla andra har
också egna unika vägar att gå. Det låter så klyschigt men det är så
sjukt otroligt sant. Så älskade vänner – ta era beslut av just de anledningarna som passar er bäst och njut av era liv. Och som Grynet säger – ta ingen skit! 😉

Ja det blev djupa tankar idag. Så kan det bli ibland haha 😉 I alla fall – godkväll på er! Nu ska jag grabba tag i lite plugg och sen ska jag njuta av en fin kväll med min underbara fästman! Castle, snacks och kärleken i mitt liv – kan det bli bättre..!? ♡♡

Tusen tack förresten ni underbara människor som har gratulerat mig på namnsdagen idag via telefon, Facebook och sms! Blir alldeles rörd, det känns nästan som att jag fyller år :)<3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *