En årsresumé – 2014

Gjordes något år 2014 som aldrig har gjorts förut? Absolut, både små och
stora saker! Först och främst så tog jag tag i mina drömmar och flög
med kärleken till Asien. Vi reste runt i Kina, Vietnam, Malaysia och
Thailand och i Kina fick jag uppleva en dröm jag haft sen barnsben – att
få gå på, se och uppleva den Kinesiska muren. Så jävla underbart och
mäktigt! För en historienörd som mig så var det verkligen värt guld! ♡

Annat
som gjordes år 2014 för första gången var att Isac och jag övningskörde
ihop (vilket var otroligt spännande och roligt), att vi besökte Läckö
slott, att jag till slut tog steget till att bli blond (som jag
vantrivdes i mer än vad jag trivdes i – även om det fanns dagar då jag
älskade det) och att jag började läsa psykologi på högskola på riktigt
(gjorde ett första tappert försök år 2011 men hoppade av tidigt i
starten då jag behövde andrum). Dessutom lärde jag mig att äta varma
grönsaker (till viss mån) under vår Asienresa och jag åt riktig thaimat
för första gången i mitt liv (om det inte räknas att jag åt
kycklingspett med currysås när jag var liten förstås). Det ni! Jag har också utsatt
mig för brutal dödsångest – är väldigt flygrädd och
lider av en extrem ormfobi så att sätta mig på ett flygplan elva gånger under ett år och dessutom besöka länder som jag tidigare inte har velat besöka
just på grund av min ormfobi var verkligen påfrestande för hjärtat
och huvudet kan jag lova. Stackars min underbara man som alltid har
funnits vid min sida genom allt detta – han är så jävla underbar och
bäst! ♡

Sen har så mycket annat hänt under årets gång, såsom att
vi har fått ordning ordentligt på lägenheten och fixat en massa saker
som länge har varit på checklistan (typ som att köpa glas, tallrikar, skålar, koppar, gardiner, soffkuddar, handdukar, byta fönsterbrädor osv.), att familjen Johnsson åkte på
utlandsresa till Cypern ihop, att jag har fått nya goa vänner, att jag
har tagit mig tid och börjat baka mycket mer igen (inte bra för formen dock haha) och att jag till
exempel äntligen skaffade mig nya glasögon när vi var i Thailand haha. Dessutom hann Isac och jag med att ta ett jäkla ryck i förrådet där vi slängde en massa skit som bara stod, vilken lättnad det var att få det gjort! Och inte att förglömma från året var att jag blev tant
till en underbar liten Tilde (Isacs brorsdotter) och att en av mina bästa vänner blev mor till en söt liten lillprins! ♡

En del trista
saker har givetvis också hänt, men det är inga jag vill dela med mig av konkret. Kort sagt så har jag spenderat mycket tid på sjukhus (vilket
har krävt och sugit otroligt mycket energi från mig – det är svårt att vara genuint glad när kroppen hela tiden, gång på gång och på olika sätt, påminner en om att allt inte är bra), jag har grämt mig och
fått ångestattacker, borta som hemma, på grund av olika orsaker och jag
har haft svårt att förstå meningen med livet. Fatta mig dock rätt – jag
vill leva, men jag har bara inte vetat av vilken anledning (och vet det
fortfarande inte riktigt); varför jag lever och för vem, vad jag vill
och vad syftet är med allt jag gör. En existentiell kris kan man säga.

Mer
då? Min stil? Personligen så har jag blivit mer likgiltig men även mer
öppensinnad. Jag har också blivit lite mer ignorant i den mån att jag
har lärt mig att sålla bort onödig information och onödiga människor.
Min stil klädmässigt har varit romantisk och min inredningsstil har som
genom alla år i mitt liv varit lantlig, pastellig och vit. Min matstil? Jodå jag är fortfarande en laktosintolerant, veteproteinallergisk vegetarian. Trots en himla massa folks försök till att få mig att bli köttätare..

Något jag har saknat år 2014? Barn. Bebis, bebis och bebis. Har haft sååå många vänner och bekanta runtomkring mig som har skaffat och fått barn under årets gång och det vore verkligen att ljuga en stor himla lögn om jag sa att jag inte hade velat ha detsamma. Fast jag kanske inte har velat det till 100% ändå, annars hade man väl gjort något åt saken..? Oavsett vilket så har suget efter en egen liten familj ihop med min älskling varit enormt (och det är det fortfarande).

Något annat jag har saknat är ett hus. Visst är vår lägenhet fantastisk på många olika sätt – stor och fin, ljus, renoverad som vi vill ha den osv., men den är ju ändå inte ett hus. Ett hus med trädgård, ensamhet, privatliv, fönster från flera håll, terrass, balkong, två våningar, tvättstuga, nära till natur och hav.. Åh det hade verkligen varit något! 🙂 Och jo.. en liiiten, liten detalj är att jag faktiskt skulle vilja ha något som är bara Isacs och mitt. Jag har ju verkligen gjort om hans lägenhet till min och vår, och ingenting förutom badrummet och balkongen är densamma som tidigare, inte ens golvet eller tapeterna liksom, men ändå kan jag ibland tänka på att jag faktiskt inte är den första som har bott här med han. Det är liksom inte riktigt bara vårt, det är hans lägenhet med en massa år i bagaget. Ja ni fattar..? 😉

Det viktigaste som 2014 har fört med sig är att jag har verkligen börjat leva mitt liv för mig. Jag gjorde en resa med min kärlek som jag aldrig kommer glömma, jag började studera psykologi som jag sedan länge har velat göra och jag har insett att jag faktiskt inte är så speciell så att allt jag gör här i livet är stora världsomfattande beslut (en mycket fantastiskt insikt i min mening). Jag har insett att mitt liv är mitt och att även om jag betyder allt och mycket för många i min omgivning så är jag för världen bara någon – en insikt som har fått mig att släppa lite på vissa saker och fått mig till att verkligen förstå att mina val, tycken och intressen inte är så himla speciella för andra utan att det handlar om mig och mitt lilla liv. Även om jag också alltid har vetat det så har jag även funderat mycket över att livet är skört och att man ska ta till vara och uppskatta allt man har mer än vad man redan gör – en lärdom jag har fått både genom vår Asienresa, under vilken jag fick se äkta fattigdom och glädje över det lilla, och genom mina medicinska erfarenheter, i vilka jag har genomlevt (och fortfarande genomlever) en del begränsningar.

2014 var ett fantastiskt år med otroligt många underbara upplevelser, äventyr och
livserfarenheter. De allra flesta fina, men även en del där stressen
och ångesten tog över vardagen och tillvaron på så sätt att jag inte
visste vart jag skulle ta vägen. Jag har dock tagit till vara på alla
trista ting och tagit lärdomar av dem – man skulle nog kunna säga att
2014 var ett livsomvälvande år för mig; ett år då jag faktiskt har lärt
mig att uppleva och erfara för att sen verkligen supa in, förstå, välja
och för att till sist efterleva.

Jag tror nästan att 2014 är ett svårslaget år men jag hoppas ändå såklart att 2015 kommer att bli lika bra, om inte ännu bättre!

Och en sak till: jag är så otroligt tacksam och lycklig över att jag har så många fina underbara människor i mitt liv i form av vänner och familj. Utan er hade jag aldrig klarat mig, jag älskar er så sjukt himla obeskrivligt mycket! ♡♡

Och en extra kärleksförklaring vill jag skänka till min Malin, min Malleballe, min glädje, min bästa vän, min bästis. En vän som finns i vått och torrt. Alltså på riktigt, en äkta vän. Jag är så jävla glad att du är tillbaka i U-town igen så att vi har kunnat bli återförenade! I love you snuttan! ♡

Nåväl, gott nytt år på er alla vänner!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *