En himla massa planer

Future Idiots – Fireflies

Just nu sitter jag i köket och funderar på livet.. Det är mycket som flyger runt och far i huvudet när man är i den där åldern då alla beslut ska göras och när man är sjuk och ändå bara ligger hemma och tänker så blir visst alla funderingar och övervägningar väldigt mycket mer påtagliga. Usch.. det är mycket man vill göra i livet och jag har insett att jag har ett x antal olika saker som jag vill hinna uppnå innan jag blir typ 30 år. Och visst är det väl ett tag kvar tills man är 30 (är ju faktiskt ännu inte riktigt ens fyllda 21) men det går ju fort som fan och alla planer man har tar ju några år. Resa, plugga, jobba, upptäcka, leva, skaffa barn.. Fy fan.. Inga småsaker inte. När jag ändå är i gång så kan jag ju dra det lite kort.. Jag vill resa i vinter och läsa lite ämnen nästa år, så när jag kan börja studera till det jag vill bli så är det alltså hösten 2015. Då är jag nästan 23 år och utbildningen är 3 år tror jag. Då är jag 25 år när jag kan börja jobba med det jag vill (jag är inte kass på matte utan jag fyller 23 sent så jag går alltså ut när jag är 25, även om det är året jag ska fylla 26). Hmm.. så vill man ju gärna jobba lite granna inom det man har pluggat till. Och så var det ju den där lilla detaljen att jag alltid har velat ha barn tidigt. Vart i helvete ska jag få in det då?

Lite lustigt ändå. När jag var 16 år ville jag ha barn DÅ (tur att min dåvarande sa “nej nej det får vi vänta med”) och när jag var 17 år så hade jag bestämt för mig att jag skulle ha min första unge när jag är 20-21 år.. Ha ha ha. Och nu när jag är i “åldern” så känner jag att jag vill vänta ett tag (även om jag då och då typ längtar ihjäl mig). Tänk vad man ändrar sig och tur att man måste vara två (om man vill ha en familj med två föräldrar det vill säga)..

Kors i taket, det spårade ur snabbt. Hur som helst så kanske ni förstår att det är mycket som rullar runt i huvudet.. Jag vet att man inte kan planera allt i sitt liv och saker och ting händer, men man kan ju inte låta bli att vilja ha en plan. Eller? Är jag den enda i hela världen som tänker såhär? Det tror jag inte? Det vill jag i alla fall inte tro..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *