Books

Har klickat hem lite böcker, det ni! Känner mig lite nördig men det är ju faktiskt ganska så mysigt att läsa böcker. När jag var liten så läste jag böcker hela tiden då jag var med i en läsklubb som hette Läslusen (finns inte kvar längre). Jag fick minst en bok i månaden och jag läste alltid ut allihopa och jag köpte böcker i bokaffärer jämt, det var typ mitt stora intresse. Tur är väl det egentligen för tack vare det så lärde jag mig att läsa och skriva mycket snabbare än alla andra.. min stavning var faktiskt på topp jämfört med många andra. Dock har ju typ alla tagit igen det vid detta laget, haha. ^^ Men i alla fall så är det väldigt avslappnande och roligt att läsa; man får lämna vardagen lite och leva sig in i någon annans liv.

När jag började högstadiet så slutade jag typ att läsa böcker av någon anledning.. antagligen för att jag fick pojkvän, mer läxor och för att jag hittade på lite mer “avancerade” saker med mina kompisar än att måla, läsa och pyssla. 🙂 Fick dock upp intresset för läsningen igen när vi var tvungna att läsa minst två böcker per termin i engelskan under gymnasiet, dock blev det inte av att jag läste mer än så pga. för mycket att göra i skolan, vilket var tråkigt.. Men nu ska jag fasiken ta upp det här med läsandet! Bara så att ni vet alltså.. nu kan ni liksom min bokhistoria haha. Nämen det är så det är i alla fall.. så har beställt hem tre pockets till att börja med (hittade många som verkade roliga och intressanta) och det blev dessa:


Med andra ord så blev det tre stycken typiska tjejböcker om kärlek, shopping osv. haha. Så typiskt mig. 🙂 Har läst alla böcker ur serien “Shopaholic” av Sophie Kinsella (förutom sista boken som jag ska beställa asap, men den verkar ärligt talat inte så roligt.. nån som har läst den..?) och tydligen så ska Freya North vara en författare av samma stil så jag tror att jag kommer att älska dessa böcker. 😀 Författaren Jane Moore hade jag faktiskt inte hört talas om innan men hon ploppade upp när jag sökte runt och den verkar bra så jag körde på den med. 😉 Utöver Freya North så är Alexandra Potter bra och Helen Fielding är tydligen en författare som också skriver denna typen av böcker (för er som vill veta). Men jag ska faktiskt ta och beställa lite andra typer av böcker också.. jag gillar spänning och deckare så det får väl bli något sånt också. ^^

För övrigt så har jag beställt alla böckerna på engelska. Dels för att jag föredrar att läsa böcker på engelska och dels för att det är bra att hålla igång språket nu när man inte går i skolan längre. Vill ju inte tappa allt liksom. Okej, jag vet att jag inte kommer att tappa ALLT men man tappar ju ändå väldigt mycket om man inte håller igång, right..? Ett praktexempel är min franska (visst franska hör man inte hela tiden i vardagen, men jag läste ändå franska i 6 år och jag har typ tappat hur mycket som helst).. ska dock ta upp franskan igen; tänkte anmäla mig i någon kurs till hösten eller våren. Det är ett sånt fint språk, jag gillar att läsa språk och franskan kom jag faktiskt ganska långt med. Aja..

Hehe det blev ett långt inlägg om bara böcker.. men, men.. jag är ju lite nördig så. ^^

Should I be scared or should I come closer?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *