Livets lotteri

http://www.livetslotteri.se/Ticket/alexandra_johnsson

För typ tre minuter sedan var jag inne på livetslotteri.se för att se i “vilket land jag skulle födas i” om jag hade fötts just nu. Det var kul att dra lotten – men inte lika roligt att läsa om landet jag hamnade i, och vilka problem som barnen i de landet tampas med varje dag. Landet som jag hamnade i var Brasilien. Såklart så är det inte bara problem just där – det finns massvis med fler länder (tyvärr!). Jag tycker att ni kan gå in och dra eran egen lott och se vart ni hamnar. Det är ledsamt att läsa, men bra att få veta vad som egentligen händer med barn i olika länder. Barn som inte har samma omständigheter och rättigheter som här i Sverige. Barn som inte får vara barn. Vi har ingen aning. Vi är för långt borta för att förstå. För långt borta för att verkligen inse sanningen..

Om man klickar på länken ovan som jag har klistrat in så kan man sedan klicka på en knapp dä det står “Hjälp Alexandra” – man kan där ge sitt stöd på olika sätt. Jag valde att sms:a in en summa (just idag 30kr, då jag redan har en rätt hög räkning på min mobil) till organisationen. Man kan skänka (via mess) allt mellan 10-200kr, och via betal- och kreditkort exakt hur mycket man vill. Dessutom kan man bli månadsgivare.

Jag tycker att ni ska gå in och skänka en slant, antingen på min länk, eller på din egen, eller kanske båda två? Alla har väl råd att skänka 10kr!? Så komigen, slösa inte din 10-krona på tuggummi (som jag annars hade gjort) eller något, utan skänk de pengarna till Rädda Barnen så att de kan göra skillnad för barnen runtom i världen. Ditt bidrag är bättre än inget bidrag alls. Allt gör nytta.

Detta påminner mig bara ännu mer hur mycket jag verkligen, verkligen, verkligen vill adoptera! Jag har sagt i typ hela mitt liv att jag vill adoptera, och det ska jag allvarligt talat göra. Minst ett barn, men planerna är åtminstone två. Typ ett syskonpar eller något. Jag längtar så sjukt mycket..

http://www.raddabarnen.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *