To find people you know

Har nyss ätit pappas goda veggoburgare, och innan det så pratade jag
med Isak i telefon i en timma typ. Mycket trevligt! Vissa tråkiga
nyheter bara, men så kan det vara. Bara till att glömma och ignorera. Känns bra att man kan finnas där i alla fall, speciellt när inte alla andra gör det.

Jag bröt ihop inför mamma härom veckan, eftersom att mycket i mitt liv
just nu är väldigt jobbigt. Hon gav mig då en liten “läxa” som skulle
gå ut på att jag skulle fundera ut tio saker/personer som jag mår bra
av, och nu har jag funderat lite – så här kommer en del:

1. Daniel – Jag ÄLSKAR att vara med min underbara pojkvän. Han
ger mig tid och rum, kärlek och mys. Har fått ledsamma känslor med han
med, men allt det bra överväger lätt det dåliga.
2. Familjen – Det är så sjukt underbart att kunna slappna
av i familjens närvaro och bara ta det chill. TV-myset som vi har varje
fredag är bäst, och alla fikor som spenderas tillsammans med
goda miner.
3. Vänner – Att umgås med de nära och kära är något som jag
uppskattar väldigt mycket, så länge det är utan stress såklart. Fikor,
myskvällar, prat, skratt, gråt – allt kan delas med en vän. Visst?
4. Baka – Åh kära nån, det är typ min största hobby! När jag
bakar mår jag så sjukt bra, det är gott, kul och på något sätt så
reducerar det min stress – åtminstone för stunden, vilket är
huvudsaken. Jag brukar dessutom göra av mig med min ilska när jag
bakar.. hehe.
5. Shoppa – Finns det ens någon som inte tycker att det är
roligt att shoppa!? Fy fasiken vad det är bäst att göra sig av med
pengar och köpa massa fina och trevliga saker. Nu snackar jag inte bara
om kläder, utan även om baksaker, smycken, teknik m.m. Vem är inte glad
när man kommer hem med påsar fulla av nya roliga saker? Vem känner sig
inte snygg i något nytt och fräscht plagg?
6. Spa – Något som jag brukar göra för att slappna av lite då
och då. Ibland själv, ibland med Daniel, ibland med vänner och ibland
med mammsen. Ansiktsmask, inpackning, fotbad, bubbelbad, grönsaker,
mousserande vatten, peeling, nymålade naglar, plockade ögonbryn.. you
name it.

…ungefär 4h senare:

Um, okej. Jag har inte kommit till tio än. Jag vet inte riktigt vad som får mig att må så himla super. Visst jag älskar att prata i telefon, men det hör väl till vänner? Mamma försökte pracka på mig lite småsaker som att plantera, sticka, läsa osv. men jag vet inte om det är liksom på topp tio. Klart att jag tycker om att läsa – shopaholic-böckerna är underbara, och likaså många andra böcker. Men jag vet inte.. antingen är den aktiviteten på topp tio eller så har jag glömt bort hur skönt det är eftersom att jag aldrig hinner med det? Det är ju bara skolböcker som jag läser nuförtiden, så det kanske inte är konstigt att jag kopplar läsa med dåligt? När det gäller sticka/sy så är det faktiskt en sak som jag har övervägt att ta med, det är en ganska mysig grej som får mig att tänka lite och bara.. chilla. Plantera? Mjoo, hade nog varit superkul – om jag hade en egen rabatt? Ska nog försöka skaffa mig en till våren, så kan jag ha lite roligt med mamma i sommar. 😀

Hursomhelst så får jag fundera lite närmare på de fyra andra punkterna, lagom tills imorgon kanske? Får se.. de som känner mig ordentligt vet ju att jag inte gillar måsten och blabla. Stress är inte min grej, har jag fått lära mig.

Nej, nu ska jag ringa Daniel en snabbis och sen blir det en veggokorv och grönsaker och sist men inte minst sova. Trist att det är skola imorgon igen bara.. hade gärna haft lov många, många fler veckor. Dessutom har jag inte pluggat ett piss på franskan som jag borde ha gjort, jag har nämligen ett trevligt verbprov på onsdag där jag ska kunna alla regelbundna verb samt tjugotvå oregelbundna verb – alla i sex olika tempus. Om jag kan allt det, då kan jag klara provet. Annars har jag franskafilmrecension att göra, men jag vet inte om jag orkar. Har inte ens sett hela filmen än, vilket faktiskt betyder att jag inte behöver lämna in den på ett speciellt datum. Inte än så länge i alla fall.

Jaja, kära någon vad jag skriver bort min tid. För övrigt så kanske detta är ett bra sätt för mig att slappna av och känna harmoni? NÄÄÄÄÄ NU FÅR JAG SLUTA SKRIVA!! Ha det bra allihopa. Sov gott, och hoppas jag kommer få göra det med (natten tills idag var nämligen ingen hit – gräs och hästar, nejtack.).

2 thoughts on “To find people you know”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *