My doorbell

http://www.1klick1donation.se/ – GÅ IN OCH KLICKA! 🙂

Yihoo, det har varit en ganska sĂ„ nice dag idag. TrĂ€ffade Daniel innan skolan och typ myste lite, och sedan hade vi historia dĂ€r jag, Malin & Sara S tog reda pĂ„ fakta om renĂ€ssansen och humanism. Det var faktiskt ganska intressant. Efter historian hade vi rast en liten stund och sen var det dags för datakunskap, som var rĂ€tt kul det med. Vi gjorde roliga bilder i photoshop, tihi, och sĂ„ tittade vi pĂ„ filmer som förra spintare hade gjort (bl.a. Von). Det Ă€r nĂ€mligen sĂ„ att vi ska göra en film ocksĂ„, det igĂ„r tydligen i vĂ„rat datakunskapsprogram. Detta ska vi typ göra i samband med en “tidning” som vi typ ska göra i klassen ockĂ„, i sammarbete m. svenska, samhĂ€ll, historia & engelska. Och datakunskap dĂ„, för vi ska filma allt och sen klistra ihop det.
Det kan nog bli rÀtt finurligt, hehe..

Efter datakunskapen var det lunch, vilket var sÄdÀr. TvÄ quornfiléer och sen gick jag till hemklassrummet dÀr jag gjorde lite engelska med Sofia och Olivia i en liten stund, typ en halvtimma. NÀr halvtimman var slut sÄ var det dags för samhÀll, dÄ vi typ gick igenom planeringar framöver. Det kommer bli rÀtt nice faktiskt, typ imorgon sÄ ska vi titta pÄ American History X och det ska vi sedan göra pÄ typ tisdag ocksÄ. PÄ onsdag under spinttiden blir det besök pÄ BlÄkulla, och pÄ torsdagen blir det vanlig lektion (sammanstÀllning) och pÄ fredagen fÄr vi kompledigt eftersom att vi Äker till BlÄkulla pÄ onsdagen dÄ vi egentligen inte har samhÀll.
NĂ„vĂ€l, hursomhelst sĂ„ skulle jag berĂ€tta om samhĂ€llen som vi hade idag. Vi planerade ju, och sedan sĂ„ fortsatte vi pĂ„ vĂ„ra projekt som vi egentligen gör i social sciences (rymdprojektet, dĂ€r vi ska lista i vilken rangordning som det var viktigtast att ta med olika bestĂ€mda saker ut i rymden) och det var askul, haha. Vi typ fick vĂ€lja en representant frĂ„n varje grupp som vi hade (3 st med andra ord) och sĂ„ fick de gĂ„ ut ur klassrummet och sammanstĂ€lla ett gemensamt resultat, medan vi andra fick göra samma sak – bara det att vi var massa, massa fler. Men det gick rĂ€tt bra, hehe.
PĂ„ slutet av lektionen sĂ„ fick vi reda pĂ„ “facit” (hade faktiskt ganska mĂ„nga rĂ€tt, mouhaha).

Efter samhĂ€llen var det menat att jag och Malin skulle ha kinesiska, men vi pallade inte det idag.. sĂ„ det blev mys pĂ„ Cactuz istĂ€llet. Shame on me, I know. Men vad jag kan komma pĂ„ sĂ„ har jag aldrig skolkat under min tid i gymnasiet förut, sĂ„Ă„.. 🙂 Hursomhelst sĂ„ följde Daniel med till Cactuz ocksĂ„, i alla fall för en stund. Han satt la dĂ€r i typ 35-40 minuter. Tror att vi var dĂ€r typ tio i tvĂ„, och han gick runt halv tre. DĂ€remot sĂ„ satt jag och Malin dĂ€r tills tio i fyra tror jag, och Ă„Ă„Ă„h vad det var mysigt – och det behövdes till 1000! Vi satt dĂ€r och pratade om verkligen allt, tihi. Köpte oss varsin stor varm choklad ocksĂ„, och sĂ„ köpte Malin en riskaka typ (alltsĂ„ en sĂ„n med puffat ris blandat med choklad) och jag köpte en vitamindrink Ă„t Daniel m. jordgubbar, apelsinjuice, apelsin & banan i (tihi, han vill att jag ska hjĂ€lpa han med att inte Ă€ta sĂ„ mkt onyttigt eftersom att han ska bli hĂ€lsosam och börja trĂ€na nu, men den drinken Ă€r dessutom ĂŒbergod, jag ska lĂ€tt köpa en sjĂ€lv nĂ€sta gĂ„ng!).

Jag och Malin gick iaf frĂ„n Cactuz typ klockan tio i fyra för att vi skulle ta vĂ„ra bussar dĂ„ (hennes gick fem över fyra och min gĂ„r ju kvart över som vanligt). NĂ€r vi vĂ€l satt pĂ„ kampen och vĂ€ntade sĂ„ fick Malin ett telesamtal om att hon typ har fĂ„tt en lĂ€genhet, mouhaha. SERIÖST VAD NICE! VAD VI SKA HA KUL I DEN, YAAAY!! 😀
Sen kom iaf hennes buss och dÄ satte jag mig med Stina och Elin vid min hÄllplats och sen tog jag och Elin bussen hem, till var för sig dÄ.
NÀr jag kom hem sÄ tog jag kort pÄ ett Àckligt spindelnÀt som Stoffe hittade och sedan sÄ har jag vÀl grejat pÄ datorn, hjÀlpt Stoffe med hans lÀxa, Àtit lite youghurt och gjort egna lÀxor (dvs. kinesiska, har ju prov imorgon). Nu sitter jag hÀr dÄ, ska lÀgga upp lite bilder pÄ bdb och sen sÄ ska jag skriva över önskelistor till datorn sÄ jag kan skicka de till Cornelius.

Nej nu ska jag kila.. haha det blev ett lÄngt inlÀgg idag! o.0 Pusshejs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *