Belly Lerasette

Yo där! Nu är det så att klockan är tre minuter över sex (AM) och jag tänkte försöka hinna med att skriva bloggen nu på morgonen eftersom att Daniel kommer hit senare och sover över. Och på torsdag ska vi nog vara också. Så ja, jag tycker att det blir lite jobbigt om jag ska skriva blogg för måndag, tisdag, onsdag & torsdag, så skriver för måndag och tisdag nu.

Well, i måndags började vi skolan med samhäll – Internationella relationer. Det verkade intressant, men ändå ganska trögt. Dock en bra lärare tror jag, hehe. Hon har ”3 fel”, berättade hon för oss: 1. kan typ inte säga R, 2. har lätt dyslexi, 3. är vänsterhänt. Ja, hursomhelst, måndag. Efter matten var det typ superlång rast innan vi skulle ha franska, och det var väl ok, fast kommer typ inte palla det varje måndag (och idag, onsdag, så har vi precis samma sak, typ 2 och en halv timmes rast.. BAH). Ja, men vi, alltså jag och några klasskompisar, underhöll oss genom typ prat och allmänt.. bara var allmänt. Det låter trist, men det var faktiskt kul. Och när det roliga var över så var det dags för… damdamdamdam…. franska!! Ja, man kan väl säga att det gick sådär. Alltså, det var ju bara första lektionen, så det var ju ingen superfara, men det kändes sådär. Vi har fått en ny lärare som heter Renée, och hon har föräldrar som är franska. Hon verkar väldigt snäll och sånt, men alltså, tror inte att steg 4 i franska är riktigt min grej efter alla omständigheter (Wilma), haha. Hon bara pladdrade på, och såklart vara det bara franska som hon snackade. Jag fattade typ nada, men det kändes som att alla andra fattade hur mycket som helst. Förutom kanske Jenny då, vi har lite problem med franskan båda två, haha. Jag tänkte i alla fall ge det ett försök idag och sen blir det väl att snacka med syon. Har kommit på att det gör inte så mycket detdär med att jag missar steg 4:s meritpoäng, för om jag ändå ska läsa matte c så kommer jag få igen det där. Jag tänkte i alla fall börja typ tyska steg 1, eller spanska steg 1. Antagligen tyska, men ändå. Ska ändå överväga det lite.

Efter franskan var det rast igen i typ en timma, och vad jag kommer ihåg så gick vi och åt då. Det var typ korv och stroganoff (stavning?) eller pyttipanna, alltså jag menar att man fick välja. Fast det fick såklart inte jag, utan jag fick typ två quornfiléer och grönsaker. Kunde visserligen ta typ ris eller vad det nu var till, men jag är inte så mycket för det. Dessutom jobbar jag ju lite på min vikt om man säger så. Vilket jag har lyckats med, hittills. Ganska så nice! 😀 Nåväl, efter maten blev det engelska och det var väldigt roligt. Satt och pratade i små grupper, samt lyssnade en del på läraren (Bolinder) och typ lite sådant. Fick böcker och vi fick reda på att vi ska läsa två valfria noveller innan vi slutar tvåan, och därmed redovisa dem. En ska redovisas någon gång i december, så det är ju ett tag kvar. Men moi har redan börjat på en bok, så ska läsa klart den och försöka beställa fortsättningen lagom till vårterminen. Japp.. vi slutade typ tidigare från skolan i måndags också, i och med att det bara är liksom.. början, om man säger så. Har inte kommit igång riktigt än liksom. Då gick i alla fall jag och Daniel hem till honom, och det var massa mys. Dock hände det en liten grej som jag skäms jättemycket för, men det är nog över nu tror jag. Alla kan göra misstag. <3 Vid sju tog jag bussen hem och sen var jag la bara hemma och tog det allmänt lugnt tror jag (det är sjukt vilket dåligt korttidsminne jag har fått!?)

Okej, vi tar tisdag istället. Det vill säga, igår. Vi började med.. matte, det var kul, fast jag fattade typ ingenting i början.. Massa
algebra är inte bra för mig, haha. Jag gjorde bara klart hälften av
talen som jag skulle göra den lektionen, så tog med mig hem
för att göra klart de så fort som möjligt till torsdag, då vi har nästa
lektion. And guess what? Jag tyckte det var så kul, så jag jobbade ända
fram till halva nästa tisdag. (a) Efter det hade vi samhäll med Jan-Anders där vi typ inte gjorde så mycket, vi typ kollade upp olika kommuners hemsidor och typ vad de gjorde, hade för uppgifter, organisationer och typ skrev åsikter om hemsidan själv. Inte så överdrivet mycket jobb. Sedan hade vi en liten lunchrast, då det var soppa, och jag åt typ nada. Min soppa var som typ gele, och smakade.. udda. Den var även grå, hur mycket matlust får man av grå mat egentligen? Vi, de jag satt med och jag då, kunde typ se framför oss hur en tjock gammal tant på fängelset splashade ner den maten i typ en rutten skål till fångarna. Typ för att de inte förtjänade bättre. Well, mer än så kan jag nog inte beskriva den.

Lunchen var som sagt kort, så en halvtimma därefter var det dags för svenska, då vi typ pratade en del och sedan hade vi ett ordprov och sedan fick vi gå. Ordprovet sög, haha. Jag fattade typ ingenting, värdelöst svåra ord var det. Ja, i alla fall så blev det typ nästan en timmas rast innan nästa lektion, då alla tjejer bestämde sig för att sminka sig och fixa håret, eftersom att vi skulle ta skolfoton klockan två (klockan var då runt.. halv ett – ett). Det var väldigt kul, alla sprang runt och hjälpte alla, hihi. Ja, sen vid tio över ett så började vår näst sista lektion, historia. Våran lärare var ny på skolan typ, och kallade sig för MAKT. Eller alltså, varje lärare förkortar ju sina namn för att det ska bli lättare, och för att man ska ha en enkel mailadress osv. Och jag kommer inte ihåg vad MAKT hette.. Marianne kanske? Marie? Nej, jag kommer inte ihåg. Hur som helst, så verkade hon väldigt bra, och det var roligt och intressant på bara första lektionen. Vi kommer att ha historia på engelska, typ på heltid, btw. Vi avslutade historian ganska så tidigt, eftersom detdär med skolfotona. Och jaa.. kan väl inte direkt säga att jag blev nöjd med klassfotot (det viktigaste..), pga att jag typ skelade. I alla fall på två av de som jag fick se. Men jag var inte ensam, det var typ minst två till i klassen som gjorde det. Däremot har jag för mig att jag var ganska så nöjd med porträttfotot, så får väl se.

Efter skolan så gick jag och Daniel till Willy’s för att köpa en banan till mig och sen gick vi till Pingvin där jag köpte en kebabtallrik till baby (jag åt en del pommes dock), och sen satt vi där tills Daniel höll på att typ dö av värme, så då förflyttade vi oss till Kampenhof och satt där i typ en halvtimma och väntade på min halvsex-buss som jag sedan tog hem. Väl hemma så satt Stoffe och Corne vid köksbordet, och jag bestämde mig ju som sagt att göra matten som jag inte hann med på morgonen, så fort som möjligt, så jag gjorde massa hemma. Och det höll jag på med tills tjugo i nio, då jag fixade mig och sedan pratade med min älskling på msn från typ nio till tio. Sen blev det läggdags, och nu är jag här.

Men nu är klockan fyra minuter över sju, så måste verkligen dra nu! Fast ett plus idag är att jag inte har duschat håret (av någon underlig anledning såg det rätt bra ut ändå liksom), så jag har det inte lika stressigt. Ska bara sminka mig, dra plattången en extra gång i luggen och sen ta på mig kläder. Och äta. Men det tar inte lång tid. Ätningen tar mest tid för att jag har så ont i munnen, men kläderna tar fem minuter och sminket med. Och plattången med. Och vi åker kvart i åtta typ, så jag har tjugofem minuter på mig att äta, tror jag hinner det, hoppas jag. Nåväl, ha det bra, skriver väl här typ på torsdag då antar jag. Byee! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *